Aanmelden

Na contactname door een aanmelder of gezin ifv een vraag tot dagcentrum-begeleiding wordt het aanmeldingsdocument bezorgd. Aan de hand van de hierin weergegeven informatie wordt in teamverband bekeken of er vanuit het dagcentrum een traject kan worden aangegaan m.b.t. de gestelde hulpvraag.

Wanneer er wordt besloten om de begeleiding op te starten, wordt een mogelijke startdatum bekeken of wordt de jongere en zijn gezin op de wachtlijst geplaatst. Er dient een kennismakingsgesprek gepland te worden. We streven er naar dit binnen de maand na aanmelding te laten doorgaan. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt niet enkel de praktische werking van het dagcentrum geschetst; ook de visie van waaruit wordt gewerkt alsook het hulpverleningstraject dat zal worden doorlopen wordt toegelicht. Hiermee trachten we een beeld te schetsen van wat een begeleiding betekent op basis waarvan men kan beslissen al dan niet in dergelijk traject te willen instappen. Wanneer een gezin op de wachtlijst komt, peilen we tevens naar de nood aan overbruggingshulp, welk aspect van de hulpvraag deze dan betreft en hoe en door wie deze kan worden geboden.

Wanneer er vooruitzicht is tot opstarten van de begeleiding, worden de ouders en eventueel betrokken hulpverleners, gecontacteerd om het intakegesprek te plannen. Dit is de aanvang van de intakefase. Tijdens dit gesprek wordt er samen met de betrokkenen dieper ingegaan op de bezorgdheden alsook op datgene wat goed loopt en waarop verder kan worden gebouwd.

Aan het einde van dit gesprek wordt een concrete startdatum afgesproken.